Niet goed, Geld terug
078-6456669 (Bereikbaar ma-vr 9:00-20:00)

Two little fishies Bactiv8 NPX

Bactiv8 NPX is een nieuw bacterieel additief van Two Little Fishies met als doel de hoeveelheid en diversiteit van heterotrofe bacteriën in rifaquaria te vergroten. Bactiv8 NPX bevat actieve zeeb...

Two little fishies Bactiv8 NPX

Bactiv8 NPX is een nieuw bacterieel additief van Two Little Fishies met als doel de hoeveelheid en diversiteit van heterotrofe bacteriën in rifaquaria te vergroten. Bactiv8 NPX bevat actieve zeebacteriën die helpen bij de nitrificatie en denitrificatie en die de afbraak van organisch afval in zee- en rifaquaria bevorderen. Bactiv8 NPX kan worden gebruikt als aanvulling op NPX Bioplastics om de assimilatie van nitraat en fosfaat en de daaropvolgende export uit het aquariumwater te vergroten door middel van eiwitafschuiming.

Veel aquarianen denken dat het hebben van een koolstofbron in het aquariumwater, zoals de toevoeging van wodka of het gebruik van biopellets, voldoende is om de groei van bacteriën te stimuleren, maar deze methoden zijn eenvoudigweg voedsel en energiebronnen voor de bacteriën. De toevoeging van specifieke heterotrofe bacterieculturen zoals Bactiv8 NPX helpt de microbiële populaties te begeleiden naar een breder scala aan nuttige bacteriën die samenwerken om organisch afval af te breken. Zonder regelmatige toevoeging van diverse bacteriële boosters worden de bacteriepopulaties die koolstof gebruiken in het aquariumsysteem gedomineerd door minder generalistische soorten, wat misschien niet zo wenselijk is als het hebben van een diversiteit aan bacteriesoorten die een breder scala aan bacteriële diensten vervullen.

Two little fishies Bactiv8 NPX
Two little fishies Bactiv8 NPX

Verzending

 • Boven € 50,- gratis bezorgd in NL & BE
  Op voorraad Voor 16:00 besteld, morgen in huis *
Blader door producten
 • Two little fishies Bactiv8 NPX - 250ml

  Levertijd meer dan 2 weken
  € 13.20
 • Two little fishies Bactiv8 NPX - 500ml

  Levertijd meer dan 2 weken
  € 23.18