Niet goed, Geld terug
078-6456669 (Bereikbaar ma-vr 9:00-20:00)

Tridachia (Elysia) crispata

De slazeeslak is een naaktslak die zich voedt met hogere algen. In tegenstelling tot de meeste andere zeeslakken, die gespecialiseerd zijn op een specifieke doelsoort, voeden ze zich met verschillende...

De slazeeslak is een naaktslak die zich voedt met hogere algen. In tegenstelling tot de meeste andere zeeslakken, die gespecialiseerd zijn op een specifieke doelsoort, voeden ze zich met verschillende algensoorten. Het voer bestaat uit algen als Halimeda, Penicillus en Bryopsis. Dit laatste maakt het zeer interessant als mogelijke tegenhanger van de verspreiding van Bryopsis in het aquarium. Elysia crispata is echter een langzame eter. Idealiter plaatst u het direct op de algen waarvan u zich wilt ontdoen.

Om zich te voeden zuigt Elysia crispata de sappen en het weefsel uit algen. Een merkwaardig vermogen is dat deze slakkenfamilie chloroplasten van de algen in hun weefsel kan behouden. Ze blijven meerdere maanden intact en de slazeeslak kan ze gebruiken voor fotosynthese. Dit proces wordt kleptoplastie genoemd en deze naaktslakken worden daardoor ook wel "zeeslakken op zonne-energie" genoemd.

Elysia crispata wordt ongeveer 5-6 cm lang en is geschikt voor tanks van 30 liter en meer, mits er voldoende algen aanwezig zijn.

Kenmerken

 • Wordt ongeveer 5-6 cm
 • Oppassen met stromingspompen
 • Vreedzaam
Tridachia (Elysia) crispata, green nudibranch
Tridachia (Elysia) crispata, green nudibranch

Verzending

 • Boven € 50,- gratis bezorgd in NL & BE
  Op voorraad Voor 16:00 besteld, morgen in huis *

Afbeeldingen

Blader door producten
 • Tridachia (Elysia) crispata, green nudibranch

  Levertijd 1-2 weken Tijdelijk geen extra verzendkosten voor levende have. Bestel snel!
  € 23.99