Vanaf €50 gratis levering NL & BE
Niet goed, Geld terug
+31(0)78-6456669 (Bereikbaar ma-vr 9:00-20:00)

Red Sea Algen Control Multi Test Kit (NO₃/PO₄)

Om ongewenste algen succesvol te beheersen, en om de groei of verkleuring van koralen te maximaliseren binnen een rifaquaria, is het essentieel de rol die de symbiotische zoxanthellen algen speelt, en de relatie met het koraal te begrijpen.

Om ongewenste algen succesvol te beheersen, en om de groei of verkleuring van koralen te maximaliseren binnen een rifaquaria, is het essentieel de rol die de symbiotische zoxanthellen algen speelt, en de relatie met het koraal te begrijpen.In een natuurlijk rif, hosten koralen zooxanthellae populaties met dichtheden van 0,5-5 million/cm2, gelegen binnen het koraal zacht weefsel. Ongeveer 85% van de energie van de koralen is afkomstig uit de zooxanthellae, de resterende 15% in het zachte weefsel komt door metaboliserende koraalnutrinten (koolhydraten, aminozuren en vetzuren) van het omringende water. Deze energie brandstoffen verzorgen alle metabolische processen van de koralen 'zoals de productie en skeletogenisis eiwit.De zooxanthellae gebruiken sterk zonlicht van het tropische rif als primaire energiebron en geven tot 95% van hun fotosynthese (koolhydraten, aminozuren en vetzuren) door aan hun koraalgastheer, gebruikmakend van de balans voor hun eigen stofwisseling. De koraal gastheer biedt de zoxanthellen voedingsstoffen, stikstofverbindingen, fosfaten en koolstofdioxide (CO2). Het is deze symbiotische relatie, waarbij de voedingsstoffen gerecycled worden, die de sleutel tot ecologisch succes vormt.

Een ander aspect van deze symbiose heeft betrekking op foto-bescherming tegen sterke straling.In de natuur, beschermen de zoxanthellen de koralen tegen intense ultraviolette (UV) straling door het absorberen van de licht energie en schaduw van de delicate binnenste lagen van het koraal zachte weefsels.In de natuur, is de zoxanthellen bevolking gecontroleerd door de algen voedingsstoffen (nitraten en fosfaten) uitgescheiden door het koraal. Echter, in een kunstmatig rif aquarium is de hoeveelheid voedingsstoffen die algen accumuleert snel verbruikt en indien ongecontroleerd zal er een over-dichtheid van de zoxanthellen bevolking ontstaan.De hoge voedingsstoffen over-dichtheid van de zoxanthellen bevolking verstoort het natuurlijk evenwicht. Dit zorgt voor concurrentie tussen de zoxanthellen en het koraal. Als de extra voeding niet meer beschikbaar voor het koraal, kan het ondervoed worden.

De toename van zoxanthellen bevolking veroorzaakt ook dat de koralen donkerder worden met een diepe bruine tint die de natuurlijke levendige pigmenten van het koraal verduisteren.Een ideale zooxanthellae bevolkingsdichtheid zal het koraal voorzien met de energie die nodig is voor de versnelde groei van de koralen.Vermindering van de algen voedingsstoffen in het water zal het zooxanthellae bevolking afzwakken tot het niveau dat alleen kan worden ondersteund als de algen nutrinten direct aan het koraal worden geleverd.Onder deze omstandigheden zal het koraal minder energie ontvangen van de zoxanthellen en zal minder bescherming tegen UV-straling hebben. Indien geschikte koraalnutrinten (koolhydraten, aminozuren en vitaminen) beschikbaar zijn in het water, kan het zachte weefsel van het koraal beschadigen door verhoging van de interne productie van energie. Ervan uitgaande dat de noodzakelijke spoorelementen in het water aanwezig zijn, zal het koraal zijn natuurlijke UV bescherming verhogen door pigmentatie van het zachte weefsel dat wordt gezien als verbeterde kleuring.

De Red Sea Algae Control Multi Test kit is een combinatie van de Red Sea Nitraat Pro en Fosfaat Pro test kits.

 • De nieuwe Red Sea testen zijn zeer nauwkeurig voor meten in kleine stapgroottes van de schaalindeling.
 • Eenvoudig in het gebruik comparator. De geassembleerde comparator (body en schijf) heeft plaats voor 2 bekers (1 voor gewone aquarium water en 1 voor de geteste water en de kleur schijf kan worden gedraaid totdat het juiste kleur gevonden is.
 • Glazen titratie bekers van laboratorium kwaliteit. Duurzaam en wordt niet wazig met verloop van de tijd (in tegendeel tot plastic bekers). Aandacht voor detail zelfs voor de kleinste dingen.
 • Robuust en zeer gebruikersvriendelijk opslag doos gemaakt uit zwarte plastic.
 • Uitgebreide gebruiksaanwijzing voor in het begin en een kleine geïllustreerde gebruiksaanwijzing voor het snelle meten.

Inhoud verpakking Red Sea Algen Control Multi Test Kit (NO₃/PO₄)

 • 1x Hoogwaardig en stevig plastic opslag doos
 • 1x NO3 A 40ml reagens
 • 1x NO3 B 25g reagens
 • 1x NO3 C 25ml reagens
 • 1x PO4 A 50ml reagens
 • 1x PO4 B 10ml reagens
 • 1x Plastic 5ml spuit
 • 2x Glazen titratie bekers met schroefbaar dop
 • 1x Dubbelzijdig kleur schijf
 • 1x Comparator body
 • 1x Gedetailleerd gebruiksaanwijzing
 • 1x Dubbelzijdig kaart met geïllustreerde gebruiksaanwijzingen en waardes tabel
Red Sea Algen Control Multi Test Kit (NO₃/PO₄)
Red Sea Algen Control Multi Test Kit (NO₃/PO₄)

Verzending

 • Boven € 50,- gratis bezorgd in NL & BE
  Op voorraad Voor 16:00 besteld, morgen in huis *
Blader door producten
 • Red Sea Algen Control Multi Test Kit (NO3/PO4)

  Red Sea Algen Control Multi Test Kit (NO3/PO4). Om ongewenste algen succesvol te beheersen, en om de groei of verkleuring van koralen te maximaliseren binnen een rifaquaria, is het essentieel de rol d...
  € 69.99