Niet goed, Geld terug
078-6456669 (Bereikbaar ma-vr 9:00-20:00)

Lima Scabra (Flame Scallop)

De Red Flame Scallop, ook wel Flame Scallop of Red File Shell Clam genoemd, heeft een felrode mantel met rode of witte tentakels. De schelp van de verschillende Flame Scallops is bedekt met fijne bobb...

De Red Flame Scallop, ook wel Flame Scallop of Red File Shell Clam genoemd, heeft een felrode mantel met rode of witte tentakels. De schelp van de verschillende Flame Scallops is bedekt met fijne bobbels, waardoor het aanvoelt als een vijl.

De Red Flame Scallop bouwt een klein nest van kleine stenen en stukjes koraal waarin hij zich nestelt. In een aquarium biedt dit misschien niet veel bescherming. Wanneer hij wordt bedreigd, kan hij ontsnappen door zijn kleppen tegen elkaar te klappen en hem door het water voort te stuwen, met behulp van zijn tentakels. Het verdraagt ​​alle dieren die het niet proberen te eten en kan in groepen worden gehouden. Het is een filterfeeder en vereist drijvend microplankton om in leven te blijven in het aquarium, en zal het het beste doen in een volwassen rifaquariumsysteem. Het heeft ook een goed calciumgehalte en alkaliteit nodig. Het tolereert geen nitraten of op koper gebaseerde medicijnen.

De sint-jakobsschelp is niet-fotosynthetisch en vereist aanvulling met fytoplankton en biologisch voedsel (Marine Snow of Selcon) dat wordt geleverd door een kleine pipet / rietje te gebruiken om het voedsel stroomopwaarts van zijn locatie af te geven. Elke Red Flame Sint Jacobsschelp moet apart gevoerd worden.

Kenmerken

  • Niet voor beginners
  • Bijvoeren met stofvoer of diepvriesvoer
  • In een rustig aquarium houden

Lima Scabra (Flame Scallop)
Lima Scabra (Flame Scallop)

Verzending

  • Boven € 50,- gratis bezorgd in NL & BE
    Op voorraad Voor 16:00 besteld, morgen in huis *
Blader door producten
  • Lima Scabra (Flame Scallop)

    Levertijd 2-3 werkdagen Tijdelijk geen extra verzendkosten voor levende have. Bestel snel!
    € 24.99