Niet goed, Geld terug
078-6456669 (Bereikbaar ma-vr 9:00-20:00)

Grotech BioPelletReactor BPR-80 incl. 250ml Biopellets

Filter voor externe werking of in de filterbak. Voor aquaria tot 400 l....

Grotech BioPelletReactor BPR-80 incl. 250ml Biopellets

Filter voor externe werking of in de filterbak. Voor aquaria tot 400 l.

Specificaties Grotech BioPelletReactor BPR-80

 • Afmeting 100 x 140 x 370 mm
 • Inhoud 1000ml
 • Slangaansluitingen 12 mm
 • Inhoud 1000ml
 • Max. Vulhoeveelheid ca. 600 ml BioPellets

Hoe biopellets werken

De zeer effectieve NP-Minus BioPellets bestaan ​​uit 100% biologisch afbreekbare polymeren. Deze lossen over een periode van enkele maanden op en fungeren als koolstofbron voor aërobe bacteriën en andere micro-organismen. De pellets vormen een voedselbron voor deze micro-organismen. Samen met het nitraat en fosfaat, die door stofwisselingsprocessen meestal in het aquariumwater aanwezig zijn, wordt zo microbiële biomassa gevormd.

Beschrijving van het precieze werkingsmechanisme van NP-Minus BioPellets:

In verschillende metabolische cycli die plaatsvinden in het aquarium, resulteren organische stikstof- en fosforverbindingen in anorganische nitraat- en fosfaatcomponenten. De biochemische processen die nu met behulp van de NP-Minus BioPellets tot hun afbraak leiden, hebben veel zuurstof nodig. Het verhoogde zuurstofverbruik is het gevolg van hun metabolisme door geschikte bacteriestammen die de koolstof van de BioPellets gebruiken als energieleverancier. Het is daarom aan te raden om de NP-Minus BioPellets toe te passen in een wervelbedfilter of pelletreactor. Dit zorgt enerzijds voor de vereiste aerobe omstandigheden en anderzijds wordt de biofilm die zich geleidelijk op de korrels ontwikkelt betrouwbaar en continu weggewreven door de turbulentie in het filter. Het duurt enkele weken voordat deze processen op gang komen, d.w.z. om voldoende grote bacteriepopulaties te laten groeien. Het gebruik van NP-Minus BioPellets kan ook de lelijke groei van cyanobacteriën voorkomen of beteugelen, aangezien de bacteriën die op de BioPellets leven concurreren met de "rode slijmalgen".

Er zijn twee verschillende methoden om deze nitraat en fosfaat te verwijderen of te gebruiken, die nu in de waterkringloop zijn geïmmobiliseerd. In het eerste geval wordt het wervelbedfilter vóór de eiwitafschuimer geïnstalleerd. Op deze manier wordt de overtollige biomassa die vrijkomt door schuren in het filter afgeschuimd en worden het ongewenste nitraat en fosfaat met succes uit de aquariumcyclus verwijderd.

In aquaria zonder eiwitafschuimer of als er een filter achter de eiwitafschuimer wordt geplaatst, zijn de organische componenten die in het wervelbedfilter ontstaan ​​beschikbaar als voer voor de filterende aquariumbewoners en koralen. Bovendien ontwikkelen zich in anaërobe aquariumgebieden in mindere mate extra biofilms van anaërobe bacteriën, die door denitrificatie stikstofcomponenten uit het aquariumwater verwijderen. Als het met zuurstof verrijkte water dat uit een skimmer komt, naar het wervelbedfilter wordt gevoerd, heeft dit het voordeel dat er altijd voldoende vers belucht water voor beschikbaar is.

Ongeacht de opstelling van de filtercomponent met gefluïdiseerd bed, is het in het algemeen belangrijk dat de verschillende bacteriestammen die zich op de pellets nestelen ontvangen de zuurstof die essentieel is voor hun uiterst efficiënte afbraak van verontreinigende stoffen
Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende gasuitwisseling is, vooral in het donker 's nachts in het aquarium. Dit kan worden gegarandeerd door ventilatie (bijvoorbeeld door de skimmer) in combinatie met voldoende waterbeweging. Dit is ook belangrijk voor alle andere aquariumbewoners, zodat er geen gevaarlijk zuurstofverlies in het aquariumwater is.

In wezen is de manier waarop de NP-Minus BioPellets werken anders dan die van denitrificatiefilters of de wodkamethode. Beiden gebruiken ofwel plastic-gebonden voedingsbronnen of alcohol om nitraat te gebruiken als zuurstofbron voor bacteriële metabolische processen onder anaërobe omstandigheden. Nitraat wordt geleidelijk gereduceerd tot atmosferische stikstof en kan zo uit het aquarium ontsnappen.

Een nadeel van de wodkamethode, die werkt zonder speciaal filter, is dat de anaërobe bacteriën biofilms vormen op alle oppervlakken van het aquarium. Hierdoor kunnen ook leidingen en slangen verstopt raken of kunnen er lelijke bacterieaanslagen op de aquariumdecoratie of de glazen ruiten terechtkomen. Een ongecontroleerd hoge hoeveelheid alcohol in het aquarium, bijvoorbeeld veroorzaakt door een verkeerde dosering, leidt tot vergiftigingsverschijnselen die kunnen leiden tot de dood van de aquariumbewoners. Het wodkafilter is ook tijdrovend, omdat de hoeveelheid alcohol dagelijks wordt gedoseerd en in de loop van de tijd moet worden aangepast aan de aquariumomstandigheden.

GroTech NP-Minus BioPellets zijn de perfecte oplossing voor het veilig verlagen van te hoge nitraat- en fosfaatgehaltes. Vooral in aquaria met een hoge nutriëntenbelasting door de noodzakelijke bijvoeding van azooxanthellaten ongewervelde dieren

Grotech BioPelletReactor BPR-80 incl. 250ml Biopellets
Grotech BioPelletReactor BPR-80 incl. 250ml Biopellets

Verzending

 • Boven € 50,- gratis bezorgd in NL & BE
  Op voorraad Voor 16:00 besteld, morgen in huis *
Blader door producten
 • Grotech BioPelletReactor BPR-80 incl. 250ml Biopellets

  Levertijd 2-3 werkdagen
  € 159.99 € 135.99