Niet goed, Geld terug
+31(0)78-6456669 (Bereikbaar ma-vr 9:00-20:00)

AquaHolland CO2 fles a 670ml.

AquaHolland CO2 fles a 670ml. vulgewicht 500 gram - gevuld. CO2 bemesting is het toevoegen van (gasvormig) CO2 aan het aquariumwater. De belangrijkste reden om CO2 aan het aquariumwater toe te voegen...

AquaHolland CO2 fles a 670ml. vulgewicht 500 gram - gevuld

CO2 bemesting is het toevoegen van (gasvormig) CO2 aan het aquariumwater. De belangrijkste reden om CO2 aan het aquariumwater toe te voegen is om de aquariumplanten te voorzien van voldoende CO2. Dit CO2 hebben planten nodig voor hun fotosynthese en is de belangrijkste voedingsstof voor planten. Een andere functie van CO2 in het water is dat de hoeveelheid CO2 in het aquariumwater (samen met de carbonaathardheid) de PH waarde van het water bepaald. Doormiddel van het toevoegen van CO2 aan het water is het daarom mogelijk de PH waarde te regelen. In praktijk zijn de genoemde twee functies erg afhankelijk van elkaar en zal de voornaamste reden om CO2 bemesting toe te passen betrekking hebben op de planten, waarbij de PH regeling doormiddel van CO2 een aangename bijkomstigheid is.

Als er geen vrije CO2 meer in het aquarium aanwezig is kunnen een groot aantal aquariumplanten nog overleven door CO2 op te nemen uit de carbonaten in het aquarium. Het gevolg hiervan is echter dat de carbonaathardheid van het aquarium zal dalen en de PH waarde sterk zal stijgen. Ook zullen een aantal planten het steeds moeilijker krijgen. Zo kunnen vooral planten die van nature in zuur water leven vaak maar moeilijk CO2 opnemen uit de carbonaten in het aquarium, terwijl planten die van nature in alkalisch water leven vaak de CO2 opnemen uit de carbonaten in het aquarium.

Het is bekend dat door het opnemen van CO2 uit de carbonaten in het aquariumwater er waterwaarden bereikt kunnen worden die schadelijk zijn voor de vissen. Ook verliest het aquariumwater zijn bufferend vermogen bij een te lage carbonaathardheid, waardoor het aquariummilieu erg onstabiel kan worden.

Druk ongeveer 50 bar.

De fles kan bij elke gashandelaar of sommige tankstations weer opnieuw gevuld worden, vulgewicht 500gram

LET OP! Deze fles wordt geleverd zonder valbeugel / handvat zoals afgebeeld in de afbeelding. Deze is hier los bij te bestellen.
AquaHolland CO2 fles a 670ml.
AquaHolland CO2 fles a 670ml.

Verzending

  • Boven € 50,- gratis bezorgd in NL & BE
    Op voorraad Voor 16:00 besteld, morgen in huis *
Blader door producten
  • AquaHolland CO2 fles a 670ml.

    AquaHolland CO2 fles a 670ml. vulgewicht 500 gram - gevuld. CO2 bemesting is het toevoegen van (gasvormig) CO2 aan het aquariumwater. De belangrijkste reden om CO2 aan het aquariumwater toe te voegen...
    € 36.49 € 45.99