Niet goed, Geld terug
078-6456669 (Bereikbaar ma-vr 9:00-20:00)

Opstart van een zee aquarium (Het begin)

Succesvol een zee aquarium opstarten gaat nog beter met onze hulp!

Het begin:
Allereerst beginnen we met het opzetten van het aquarium. Plaatsing is hierbij belangrijk. Een zee aquarium wordt erg zwaar. Aan te raden is dus om een bijbehorende kast aan te schaffen. Niet elk dressoir is er namelijk op gebouwd om het gewicht te kunnen dragen.

Kijk verder goed waar je je aquarium wilt neerzetten. Zorg er onder andere voor dat het aquarium niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht. Dit kan namelijk voor een fikse algengroei zorgen. Verder mag het aquarium ook niet op de tocht staan of naast een verwarming welke veel wisselt van temperatuur. Als je met bovenstaande factoren rekening houdt, zal je bak veel beter stabiel te houden zijn en zal je er meer plezier aan beleven.

Na de plaatsing van het aquarium is het tijd om het te gaan vullen met water en te kijken of alle apparatuur goed werkt. Er zijn middeltjes verkrijgbaar die de opstart zouden versnellen. Deze middeltjes bestaan voornamelijk uit goede bacteriën. Deze middeltjes dragen inderdaad wel bij tot een snelle, goede bacterie cultuur. Echter heeft ook een bacterie tijd nodig om zich te vestigen. Denk dus niet dat het middel betekend dat je na 2 weken al kan opbouwen. De opstart vergt, helaas, zelfs met de middeltjes veel geduld. Maar als je het geduld kunt opbrengen, zal het resultaat zijn dat je een stabieler aquarium krijgt waar je langer plezier van hebt. En, wat zeker zo belangrijk is, het zal je ook in de kosten schelen omdat de kans op sterfte kleiner is.

Grafiek van het verloop tijdens de opstart van een zee aquarium

Let op : Deze waarden zijn gemeten in onze omstandigheden. Resultaten kunnen afwijken in andere omstandigheden. Het betreft hier een indicatie.

Het water waarmee je het aquarium vult, dient osmose water te zijn. Uiteraard al aangemaakt met goede zouten. Op sommige locaties in het land is het leidingwater echter van goede kwaliteit en kan, voor de opstart en dus niet voor de verversing, van puur leidingwater gebruik worden gemaakt. Zo is in de regio Den Haag het leidingwater van uitstekende kwaliteit. Omdat de kwaliteit van het leidingwater niet overal in het land hetzelfde is, wordt geadviseerd toch altijd osmose water te gebruiken. De zoutwaarde dient 1,023 te zijn. Dit valt te meten met zoutmetertjes of dobbers. Laat vervolgens het water, met de apparatuur van de bak draaiende, minimaal 1 week, rijpen. (Verversen is in de opstart dus nog niet nodig)

Indien je een eiwitafschuimer hebt, wat aan te raden is voor vrijwel alle bakken (op nano-aquariums na), weet dan dat er in deze fase nog weinig schuim zal ontstaan. Dit komt omdat er nog weinig organische belasting is in het aquarium.

Verzending

  • Boven € 50,- gratis bezorgd in NL & BE
    Op voorraad Voor 16:00 besteld, morgen in huis *