Vanaf €50 gratis levering NL & BE
Niet goed, Geld terug
+31(0)78-6456669 (Bereikbaar ma-vr 9:00-22:00)

Red Sea Prizm - de Luxe

tot 150 liter...

Introductie

Binnenin efficiënte eiwitafschuimers zoals de Prizm of de Berlin wordt een groot contact gebied voor lucht en water gecreëerd door zeer grote aantallen fijne luchtbelletjes in het zeewater te blazen en vervolgens water en lucht zo lang mogelijk met elkaar in contact te houden. Dit maakt het mogelijk dat proteïne moleculen en andere organische stoffen zich hechten aan het oppervlak van deze luchtbelletjes. Wanneer de met proteïne bedekte luchtbelletjes naar het wateroppervlak van de afschuimer rijzen ontstaat een proteïnerijk schuim, dat in de verzamelbeker wordt gedreven door de constante toevoer van lucht.
Een eiwitafschuimer is dan ook een zeer belangrijk hulpmiddel voor het verminderen van de hoeveelheid opgelost organisch materiaal in het aquarium water. Dit materiaal bestaat uit proteïnedeeltjes en ander afval dat wordt geproduceerd door de levende organismen in het aquarium en dat zich verzamelt in een laag van 1 molecule dik, daar waar water en lucht elkaar raken.
Eiwitafschuiming (ook wel schuimsplitsing of "foam fractionation" genoemd in het Engels) kan worden beschouwd als een vorm van mechanische filtering, aangezien het een fysiek proces is waarbij stoffen uit het water worden verwijderd zonder gebruik te maken van chemische of biologische actie. Terwijl een mechanisch of voorfilter grove deeltjes (zoals niet opgegeten voer) verwijdert, verwijdert een afschuimer zwevend of opgelost organisch afval en onzichtbare deeltjes uit het aquarium water.

Het echte voordeel van eiwitafschuiming ligt echter in het feit dat afval continu wordt verwijderd en daadwerkelijk wordt gescheiden van de waterstroom.

Efficiënte verwijdering van afval helpt om:
de hoeveelheid schadelijke zwevende bacteriën te verminderen
de gele verkleuring van het aquariumwater te verminderen
de opbouw van fosfaten en nitraten te verminderen, aangezien het afval onmiddellijk wordt verwijderd en dus niet in het biologisch filter wordt afgebroken tot fosfaat en nitraat
de ontwikkeling van smeeralgen of "flap" (cyanobacteriën) te voorkomen

Hoog-efficiënte, hangende eiwitafschuimer

De Prizm superplatte hangende eiwitafschuimer werd speciaal ontwikkeld voor het kleine tot middelgrote huisaquarium. De Prizm steekt slechts 6 cm uit en wordt aangedreven door een externe pomp. De Prizm combineert een efficiënte 12-schoepige TurboJet lucht injector met Red Sea's convergerende-divergerende stromingstechnologie in de reactor kamer (patent aangevraagd), hetgeen resulteert in een buitengewoon goede afschuim prestatie.
De 12-schoepige lucht injector is speciaal ontwikkeld om een optimale verhouding tussen de water/lucht toevoer te genereren, waardoor een constante stroom van superfijne luchtbelletjes in een homogeen water/lucht mengsel wordt geproduceerd. De ingebouwde stromingsregulator maakt het mogelijk het afschuimen te optimaliseren voor alle aquarium omstandigheden.

Kenmerken

 • Geschikt voor alle Zeewater- en Rifaquaria tot een inhoud van 400 liter
 • Presteert beter dan alle andere eiwitafschuimers in dezelfde klasse
 • Prestatie verhogende convergerende-divergerende reactor kamer met "drievoudige" lucht doorvoer
 • 12-schoepige "TurboJet" zuurstof injector - genereert een constante stroom van microbelletjes in een homogeen water/lucht mengsel
 • Stromingsregulator maakt optimalisering van het afschuimen mogelijk, aangepast aan alle aquarium omstandigheden
 • Externe waterpomp inbegrepen
  Ultraplat, hangend ontwerp; slechts 6 x 23 cm
 • Ideaal voor zowel de beginnende, als de ervaren aquariaan
  Gebruiksvriendelijke werking en installatie

Technisch gesproken

Convergerende-divergerende technologie
De unieke Prizm reactor kamer bestaat uit een convergerende opwaartse stroom in de 1e fase, gevolgd door een divergerende neerwaartse stroom in de 2e fase. De zich in doorsnede versmallende ruimte van de 1e fase veroorzaakt grote turbulentie en een verlengde contact tijd tussen de luchtbelletjes en het water. De zich in doorsnede verwijdende ruimte van de 2e fase dwingt de luchtbelletjes zich zowel met de stroming mee als tegen de stroming in te bewegen. De gecombineerde actie van deze 2 fases creëert een proteïnerijk, stevig schuim bij de kraag van de afschuimer.

Red Sea Prizm - de Luxe
Red Sea Prizm - de Luxe

Verzending

 • Boven de € 50,- gratis bezorgd in NL & BE
  Op voorraad
  Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
Blader door producten
 • Red Sea Prizm korf voor filtermateriaal

  Red Sea Prizm korf voor filtermateriaal
  € 9.99 € 11.49
 • Red Sea Prizm Pro korf voor filtermateriaal

  Korf voor filtermaterialen voor de Prizm Pro Eiwitafschuimers.
  € 15.99 € 17.99
 • Red Sea Prizm oppervlakafzuiging

  Red Sea Prizm & Prizm Pro Oppervlakafzuiging. Oppervlakafzuiging voor de Prizm en de Prizm Pro.
  € 22.99 € 25.99
 • Red Sea Prizm upgrade kit (naar DeLuxe)

  Red Sea Prizm upgrade kit (naar DeLuxe)
  € 39.99 € 45.49
 • Red Sea Prizm - de Luxe

  Red Sea Prizm - de Luxe tot 150 liter
  € 164.49 € 186.49