Niet goed, Geld terug
+31(0)78-6456669 (Bereikbaar ma-vr 9:00-20:00)

Kweken Met Zeewatervissen

Kweken met zeewatervissen. De auteur, Tom Verhoeven, is u waarschijnlijk wel bekend van zijn artikelen in het magazine 'Het Zeeaquarium'. Hij is afgestudeerd als bioloog en al jaren werkzaam in de a...

Kweken Met Zeewatervissen

Kweken met zeewatervissen. De auteur, Tom Verhoeven, is u waarschijnlijk wel bekend van zijn artikelen in het magazine 'Het Zeeaquarium'. Hij is afgestudeerd als bioloog en al jaren werkzaam in de aquaristieke wereld. Onderstaand een inleidend stukje van Tom. 'Mijn kennis wilde ik graag met anderen delen en na jaren van voorbereiding kan ik u nu als primeur op boekengebied eindelijk het volgende unieke boek aanbieden. ' Een Nederlandstalig boek met vele prachtige illustraties en afbeeldingen. Naast uitleg over het kweken van zeewatervissen komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde: voedselkweek, huisvestiging, ziektes, biologie, database etc. Uniek is het onderwerp in onze taal en misschien wel sowieso een boek in onze eigen taal. Na een uitgebreid marktonderzoek bleek dat er een grote markt is voor dit soort literatuur. Kweken in al zijn aspecten en vormen voor aquarianen, duikers en natuurliefhebbers. Van habitat, biologie, voedsel tot kweekadvies per soort.Alles wordt behandeld in dit schitterende en zeer handig naslagwerk.

Technische informatie

 • ISBN 9789075463859
 • 123 pagina's A4 Formaat

Recensie(s)

Voor liefhebbers van zeeaquaria is er nu dit naslagwerk dat het kweken van zoutwatervissen, zoals de anemoonvis of het zeepaardje, bespreekt. In zestien hoofdstukken is er aandacht voor de diverse mogelijkheden van het (kunstmatige) voortplanten, de biologie (celontwikkeling), het opstarten van een eigen kweek met de benodigdheden en de kweektechnieken, het voedsel, microscopie en de doeleinden van het kweken. Tot slot worden er kweekadviezen gegeven voor 26 vissoorten. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen de mogelijkheden voor de particulier of de dierentuinen en wetenschappelijke instellingen. De onderwerpen komen steeds in korte paragrafen aan de orde. De tekst leest als spreektaal met daarin (soms te) veel vakjargon. De auteur (zelf kweker) gaat ervanuit dat de lezer bekend is met de materie. Kleurenfoto's en illustraties begeleiden de tekst. Een informatief en nuttig naslagwerk voor de ervaren aquariumbezitter, maar helaas tekstueel minder aantrekkelijk, mede door het wisselende 'u' en 'je' gebruik en slordige foutjes. Geen woordenlijst, geen register.

Jacolien Zwart

Inhoud

 • Taal : Nederlands
 • Bindwijze : Hardcover
 • Druk : 1e druk
 • Afmetingen : 30 x 2 x 21 cm
 • Aantal pagina's : 123 pagina's
 • Illustraties : Met illustraties
 • ISBN13 : 9789075463859

Kweken Met Zeewatervissen
Kweken Met Zeewatervissen

Verzending

 • Boven € 50,- gratis bezorgd in NL & BE
  Op voorraad Voor 16:00 besteld, morgen in huis *
Blader door producten
 • Kweken Met Zeewatervissen

  Nooit meer leverbaar
  € 69.49 € 24.99